null
  • Produs
  • Cantitate in coș
  • Cantitate
  • Preț
  • Subtotal
  • Total: articole /

Adauga produsele in coș

Cum alegem pasta de dinti potrivita?

Raspuns: Pentru vechii egipteni, era un amestec de oțet de vin și ponce. Se spune că romanii au folosit praf de cochilii de scoici iar, în Evul Mediu, oamenii foloseau cenușă de fag și cuișoare.

În zilele noastre conținutul pastelor de dinți este departe de o asemenea simplitate. Pasta de dinți standard conține, de obicei, tensioactive, conservanți sintetici, arome artificiale - și, în special, detergenți agresivi și un exces de uleiuri esențiale, îmbunătățitori artificiali ai mentolului. Din pacate toate acestea pot fi in detrimentul sanatatii mucoasei bucale.

În primul rând, o pastă de dinți stimulează curățarea mecanică cu o periuță de dinți. În al doilea rând, dă o senzație de prospețime, motiv pentru care pastele de dinți au adesea uleiuri esențiale, cum ar fi mentolul adăugat pentru a reîmprospăta respirația.

Pentru efectul de curățare, majoritatea pastelor de dinți au substanțe de curățare adăugate ca agenți de spumare(detergenti). Acestea împachetează părțile insolubile în apă ale plăcii în așa-numitele vezicule și le extrag cu ajutorul periuței de dinți atunci când sunt curățați dinții.

SLS (Lauril sulfat de sodiu) este utilizat în mod normal ca agent de spumare. SLS este creat din tratamentul alcoolilor grași cu acid sulfuric. Deși acest detergent are un grad ridicat de putere de curățare, are riscuri considerabile - dovedite științific - pentru sănătate. Pastele de dinti nu ar trebui sa contina SLS, pentru ca acesta poate stimula aparitia aftelor, iar iritarea mucoasei poate duce la sangerarea gingiei.

Un alt aspect important este coeficientul de abraziune al unei paste de dinti (RDA). Acesta nu ar trebui sa fie mai mare de 80. Verifica acest aspect, in momentul in care iti alegi o pasta de dinti. Daca nu gasesti informatii despre acest aspect probabil pasta respectiva are un grad foarte mare de abraziune. Multi producatori cresc acest indicator pentru a obtine un efect de curatare mai puternic, insa aceasta duce la un grad ingrijorator de abrazare la nivelul smaltului dintilor.

O pasta de dinti are trebui sa contina enzime naturale care sa elimine bacteriile daunatoare din placa dentara, ar trebui sa contina mentol pentru o respiratie proaspata, dar in cantitati moderate pentru a nu irita mucoasa si evident nu ar trebui sa contina substante care pot fi daunatoare.

Ce cantitate de pasta este recomandata la fiecare periaj?

Raspuns: Cantitatea utilizata nu ar trebui sa fie mai mare decat o boaba de mazare pentru un adult si chiar mai putin in cazul copiilor. Periajul efectuat corect contribuie major la eliminarea placii dentare si trebuie sa dureze minim 3 minute. Cantitatea de pasta poate fi mai mare doar in cazul in care medicul indica altceva sau se urmeaza un anume tratament. In cazul pastelor cu efect de albire periajul trebuie sa dureze minim 3 minute pentru ca substantele active din pasta sa inceapa sa actioneze.

Pastele de dinti si lucrarile dentare

Raspuns: Toate aspectele mentionate mai sus se aplica si in cazul purtatorilor de lucrari dentare. Anumite zone in care periajul nu este posibil pot fi curatate prin folosirea unui dus bucal, al periutelor interdentare, a atei dentare speciala pentru punti (superfloss) si clatirea cu apa de gura. Sfatul si indicatiile medicului sunt foarte importante in aceste situatii.