null

Cum alegi cea mai buna pasta de dinti pentru albire

Alegerea unei paste de dinti pentru albirea dintilor poate constitui o provocare. O alegere buna contribuie substantial la mentinerea sanatatii cavitatii bucale si la prevenirea cariilor. In ceea ce priveste albirea dintilor, este important a alege o pasta care sa corespunda nevoilor tale si sa iti protejeze smaltul dintilor.

Cum alegi pasta de dinti?

In alegerea unei paste de dinti este important a lua in considerare urmatoarele aspecte:

 • cantitatea de fluor - acest element protejeaza dintii impotriva cariilor si contribuie la procesul de mineralizare.
 • continutul de minerale - calciul si potasiul sunt doar doua dintre cele mai importante substante care participa in procesul de mineralizare dentara. Folosirea regulata a unei paste de dinti cu un continut crescut de minerale determina scaderea sensibilitatii dentare. Studiile au demonstrat ca, dupa aproximativ 4 saptamani, disconfortul creat de alimentele reci, calde, acide sau dulci s-a diminuat considerabil.
 • procentajul substantelor abrazive - rolul principal al acestora consta in eliminarea placii bacteriene de pe suprafata dentara, dar si in albirea dintilor. Cu toate acestea, este important a alege o pasta de dinti cu un continut optim, pentru a nu distruge smaltul. De aceea, consulta medicul stomatolog si afla care este cea mai buna varianta pentru tine. 

Pasta de dinti pentru albire - Yotuel - Classic

 • agentul spumant utilizat - acest aspect este important mai ales la pastele de dinti pentru copii. In cazul lor, este esential sa alegem o pasta care sa contina substante cat mai naturale. Astfel, riscul de aparitie a unor efecte nedorite, ca urmare a inghitirii pastei, este redus. De asemenea, este important ca pasta de dinti sa fie utilizata in cantitatile recomandate de catre producator. Pasta de dinti Yotuel nu contine SLS, un agent de spumare care deterioreaza smaltul dentar.
 • prezenta substantelor antibacteriene - substantele antimicrobiene nu reprezinta un criteriu pentru o pasta de dinti buna. Acestea sunt optionale, iar includerea lor in rutina de igiena tine mai mult de preferintele personale, decat de necesitate.
 • lista de ingrediente - compozitia unei paste de dinti este foarte importanta. Este recomandat sa citesti cu atentie eticheta si sa alegi acele produse ce contin substante de calitate.

Cum alegi pasta de dinti pentru albire?

Este important sa optezi pentru o pasta de dinti profesionala, pentru a te asigura ca vei obtine rezultatele dorite. Alte aspecte ce merita a fi luate in considerare sunt:

 • ingredientele tolerate de tine;
 • continutul optim de fluor;
 • proportia adecvata de agenti de albire sau substante abrazive;
 • prezenta elementelor minerale;
 • aroma.

Caracteristicile unei paste de dinti pentru albire

Pentru ca o pasta de dinti sa aiba efect de albire, este esential sa contina substante abrazive, cantitatea in care acestea sunt introduse in pasta fiind foarte importanta. O concentratie foarte crescuta va produce leziuni ale smaltului, cu aparitia sensibilitatii dentare. Asadar, alege o pasta de dinti cu un coeficient redus de abraziune.

Este important de mentionat ca nu toate pastele de dinti pentru albire au efectul pe care il promit. In majoritatea cazurilor, rezultatele cele mai bune au fost obtinute prin utilizarea pastelor de dinti profesionale. De aceea, pentru rezultate maxime, foloseste doar paste de dinti recomandate de catre medicul stomatolog. 

Un compus extrem de util pentru indepartarea petelor de pe dinti este reprezentat de agentii de albire. Un astfel de exemplu il constituie peroxizii. Aceste substante au urmatoarele proprietati:

 • elimina petele dentare (de cafea, ceai, vin, fumat);
 • albesc dintii;
 • redau luciul dintilor.

Pasta de dinti pentru albire este sigura?

Pasta de dinti pentru albire este preparata in asa fel incat sa nu distruga smaltul dentar. Optand pentru o pasta de dinti profesionala, structura dintilor nu va fi afectata. 

Pentru a te bucura de dinti albi si rezistenti, opteaza pentru o pasta cu un continut redus de substante abrazive. De asemenea, cauta pastele cu o concentratie crescuta de fluor si substante minerale. 

Pasta de albire pentru dinti sensibili

Este esential sa alegi pasta de dinti in functie de nevoile tale. Astfel, daca ai dinti sensibili, este indicat sa optezi pentru o pasta de dinti cu un continut crescut de minerale si putine substante abrazive. In acest fel, este facilitata mineralizarea dentara, iar sensibilitatea este diminuata. 

Bineinteles, poti gasi o pasta care sa contribuie si la albirea dintilor, dar si sa contribuie la mineralizarea dintilor. In acest mod, te poti bucura de beneficii multiple, printr-o singura utilizare. O astfel de pasta de dinti este cea de la Yotuel. Aceasta are un adaos de fluor, calciu si fosfati, ce contribuie semnificativ la mineralizarea dintilor. Suplimentar fata de alte paste, pasta de dinti Yotuel contine si peroxid de carbamida, cu puternic efect de albire.

Pasta de dinti YOTUEL All In One - Pastă de dinți pentru albire

Cum folosesti o pasta de dinti pentru albire?

Utilizarea unei paste de dinti pentru albire nu difera de cea a unei paste obisnuite. Este important sa periezi dintii de cel putin doua ori pe zi. Ideal este ca igiena dentara sa fie realizata dupa fiecare masa.  

De asemenea, este important sa introduci in ritualul de igienizare dentara:

 • utilizarea atei dentare sau a dusului bucal
 • folosirea apei de gura

Pasta de dinti pentru albire contribuie la un zambet stralucitor, prin reducerea petelor dentare. Alege o pasta de dinti profesionala, mergi periodic la medicul stomatolog si respecta regulile de igiena. Astfel, te vei bucura de dinti sanatosi, albi si frumosi. 

Sursa foto: Dentamerica Distribution

24.08.2022 Postat de Echipa Dentamerica Distribution

Postări Recente